Problem med tiggande romer? Här är en lösning! ;)


Senaste dagarna har det blossat upp en debatt om olovlig utvisning av tiggande romer till Rumänien.

Polisen misstänker att det är organiserat tiggeri. Folk som bussas hit, lever 29 personer i en lägenhet och förmodligen utnyttjas av ligor.

Vi har ju redan i Sverige en lag som med bra resultat löser ett liknande ”problem”, dvs. prostitutionen.  Den enklaste lösningen på tiggeriproblemet är att kriminalisera ”torskarna”. Straffa alla de som ger tiggarna pengar, gärna ordentligt, t.ex. med 6 månaders fängelse, så försvinner problemet och tiggarna.

Och när detta är gjort, kan man ta sig an gatumusikanterna. 😉

Annons

En reaktion till “Problem med tiggande romer? Här är en lösning! ;)

  1. Underbart lustigt sätt att visa på det absurda i sexköpslagen! En skillnad mellan fallen är dock att ett förbud av torskarna inte fungerar, eftersom de har ett starkt intresse av att begå ”brottet”, medan de som ger tiggare pengar snarare får en bra ursäkt för att inte ge mot sin egentliga vilja (av dåligt samvete, för att bli av med en tiggare, eller liknande)—och därför skulle ett förbud här trolig ge det tänkta resultatet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s