Historien bakom en tweet


Många följer Stockholmspolisens twitterkonto. Lite snabba, automatiska, uppdateringar. Ett rån här, en olycka där. Det här inlägget handlar om just en sån. Det skickades lördagen 24/5 kl.10.06 och var precis som alla andra sådana uppdateringar. Inte mycket att bry sig om.

Några timmar senare ringde min syster och berättade att hon låg på sjukhus. Hon cyklade längst Odengatan, till ett träniningspass, och blev påkörd bakifrån av en bil. Hon minns inte olyckan, när hon vaknade till så stod det redan folk omkring henne. Polis och ambulans var snabbt på plats och tog henne till akuten. Det visade sig att hennes fot var krossad så pass att den behövde skruvas ihop. Preliminärt 3 månader med gips och sen 9 månaders rehabilitering.

Men min syster, Patti, är inte vilken syster som helst. Hon är elitidrottare. Svensk mästare i Brasiliansk Jiu Jitsu och silvermedaljör i EM. Några dagar efter olyckan skulle hon varit på plats i Los Angeles och tävlat om en VM-titel. Men nu blev det inte så.

Ni som någonsin kört längst Odengatan, från S:t Eriksplan ner mot Odenplan vet ju hur det ser ut där. Raksträcka, Vasaparken på ena sidan, inga rödjlus, inga korsningar, fri sikt. Hur man vid sådana förhållanden kan köra på en cyklist övergår mitt förstånd.

Olyckan har kostat Patti ett VM, och kanske mer därtill. Men just för att hon är en sann kämpe, så vet vi, att det kommer ett VM nästa år också, och där kommer hon visa vad hon går för.

Krya på dig syrran!

Annons

En reaktion till “Historien bakom en tweet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s